Zorg thuis bij NAH

Ook met Niet-Aangeboren Hersenletsel blijft u het liefst zo lang mogelijk en zo zelfstandig mogelijk thuis wonen. Daarom biedt Vivent u op verschillende manieren zorg en behandeling aan huis of op één van onze locaties.

Gespecialiseerd verpleegkundige NAH

Onze gespecialiseerd verpleegkundige NAH komt graag bij u op huisbezoek om uw situatie te bespreken. In een uitgebreid intakegesprek brengen we uw wensen en zorgbehoefte in kaart. Op basis daarvan stellen we samen een behandelplan op. Daarin leggen we een aantal zaken vast:

  • Wat is uw zorgvraag?
  • Wat kunt u zelf, welke hulp krijgt u van mensen om u heen?
  • Welke (technologische) hulpmiddelen kunnen we inzetten?
  • Welke voorzieningen in uw omgeving kunnen we inschakelen?
  • Wat kunnen wij voor u doen?

De gespecialiseerd verpleegkundige kan u en uw naasten ook advies, instructies en voorlichting geven. Denk aan uitleg over oorzaak en gevolgen van uw hersenletsel, zoals het omgaan met beperkte belastbaarheid, vermoeidheid of veranderingen in emoties. Ook met (vragen over) het aanvragen van een zorgindicatie en vergoedingen vanuit de Wmo en/of Wlz kan de gespecialiseerd verpleegkundige u helpen.

Wijkverpleging

In uw wijk is een Vivent wijkteam actief, dat bestaat uit vaste verzorgenden en verpleegkundigen die u thuis kunnen ondersteunen. Zij hebben kennis van niet-aangeboren hersenletsel en helpen u bijvoorbeeld met wassen, aan- en uitkleden, steunkousen, het vervangen van incontinentiemateriaal of het innemen van medicatie. U ziet dus telkens dezelfde vertrouwde gezichten.
Onze wijkteams leveren zorg aan huis in Berlicum, Boxtel, Den Dungen,  Empel, Haarsteeg, Liempde, Nieuwkuijk, ‘s-Hertogenbosch (Centrum, Boschveld, Empel, Hambaken, Maaspoort, Orthen, Rompert, Kruiskamp), Rosmalen, Schijndel, Sint Michielsgestel, Vlijmen en Vught.
Het wijkteam van Vivent is zeven dagen per week beschikbaar. Via het centrale telefoonnummer van het wijkteam kunt u altijd iemand bereiken.

Gespecialiseerde thuisbegeleiding

De gespecialiseerd thuisbegeleider (GTB-er) kan een belangrijke extra steun zijn, als u (tijdelijk) de grip op uw huishouden dreigt te verliezen. De GTB-er geeft praktische ondersteuning bij hersenletsel, bijvoorbeeld door structuur aan te brengen in de planning van de week of het begeleiden bij medische afspraken.

Fysiotherapie, ergotherapie en logopedie

Ook onze fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten helpen u bij uw herstel. U kunt voor behandeling naar een woonzorgcentrum van Vivent bij u in de buurt komen, maar als het nodig is, bezoeken ze u ook aan huis. Samen maken we afspraken over wat u wilt bereiken en wat haalbaar is.
De fysiotherapeut besteedt aandacht aan uw fysieke klachten, maar ook aan valpreventie, (extra) beweging en het behoud van kracht. De ergotherapeut richt zich op het oplossen van de praktische problemen waar u in huis tegenaan loopt. De logopedist van Vivent kan u niet alleen helpen bij problemen met spreken, maar ook met uw ademhaling, kauwen en slikken.

Betrokkenheid van mantelzorgers

Vivent hecht grote waarde aan contact met de mensen om u heen. Door samen te werken met uw familie, vrienden, mensen in uw wijk en andere zorgprofessionals, kunnen we u helpen het beste uit uw dag te halen. Daarnaast kunnen we uw naasten adviseren, zodat zij u zo goed mogelijk kunnen ondersteunen zonder zelf overbelast te raken.

Wie betaalt deze zorg?

Deze zorg wordt betaald door uw zorgverzekeraar en valt onder de basisverzekering, u hoeft hiervoor geen eigen bijdrage te betalen. Elke zorgverzekering heeft wel een verplicht, jaarlijks eigen risico dat u zelf moet betalen.
U heeft altijd een zorgindicatie nodig om de zorg vergoed te krijgen. Onze medewerkers kunnen u hier meer over vertellen.

Wilt u meer informatie?

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met Vivent. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur via 088 – 163 70 00 en info@vivent.nl.

Bestanden

Wilt u meer informatie over Vivent Thuiszorg Download folder