Thuisondersteuner

De thuisondersteuner van Vivent komt bij u thuis op bezoek, om u gezelschap te houden, te helpen met lichte persoonlijke verzorging, boodschappen te doen en uw huis netjes te houden.

Huisbezoek

Dankzij de thuisondersteuner kunt u langer thuis blijven wonen. En het is nog gezellig ook! Als u nog graag zelfstandig woont, maar wel wat extra ondersteuning kunt gebruiken, dan komt de wijkverpleegkundige of casemanager van Vivent graag bij u op bezoek om te zoeken naar oplossingen. Samen bekijken we wat u nodig heeft en of de thuisondersteuner u kan helpen.

Thuisondersteuning biedt een aantal voordelen:

  • U kunt langer thuis blijven wonen;
  • U krijgt een vaste thuisondersteuner die op vaste dagen bij u langskomt. Dit geeft structuur aan de week;
  • Uw thuisondersteuner helpt u met praktische taken;
  • Er is ook tijd voor een gesprek en het ondernemen van leuke dingen. Zo haalt u ook een stukje gezelligheid in huis.

Ondersteuning in overleg

De thuisondersteuner neemt u niet zomaar alles uit handen, in overleg bepaalt u wat u nog zelf kunt en wat u samen kunt doen. U kunt gebruik maken van:

  • Huishoudelijke zorg, zodat uw huis leefbaar en schoon blijft.
  • Lichte persoonlijke zorg, zoals hulp bij het wassen, douchen, aankleden en het aan- en uittrekken van steunkousen.
  • Persoonlijke begeleiding, u kunt samen een spelletje spelen, boodschappen doen, een wandeling maken, koken, of iets anders dat u graag doet. De thuisondersteuner richt zich op uw interesses en mogelijkheden.
  • Ondersteuning van mantelzorgers bij palliatieve zorg thuis.

Wie betaalt deze zorg?

Thuisondersteuning is beschikbaar als u een indicatie heeft van de Wet langdurige zorg en al zorg ontvangt van Vivent. De indicatie kunt u aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Uw wijkverpleegkundige kan u hiermee helpen. Als u de Wlz-indicatie heeft ontvangen, kan uw wijkverpleegkundige of casemanager een thuisondersteuner voor u aanvragen.
Ondersteuning bij palliatieve zorg thuis kan ook uit de zorgverzekering worden betaald.

U betaalt een eigen bijdrage vanaf de dag dat de Wlz-indicatie is toegekend. De hoogte daarvan is afhankelijk van uw inkomen en vermogen. Deze eigen bijdrage wordt geïncasseerd door het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Wilt u weten wat de hoogte van uw eigen bijdrage wordt? Neem dan contact op met het CAK, via www.hetcak.nl of 0800-0087.

Op de Regelhulppagina van de overheid vindt u meer praktische informatie over de verschillende soorten thuisondersteuning, wat het inhoudt en hoe het wordt vergoed.

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over de inzet van onze thuisondersteuners? Neem dan contact op met Vivent. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur via 088 – 163 70 00 en info@vivent.nl.