21 juni 2023Gepubliceerd door: Vivent

Vivent behaalt opnieuw PREZO keurmerk Dementie op jonge leeftijd

Vivent heeft op 14 juni opnieuw het landelijke PREZO keurmerk Dementie op jonge leeftijd behaald. In 2020 was Vivent de zesde zorgorganisatie van Nederland die het keurmerk kreeg. De komende drie jaar mogen we ons dus ook weer Prezo Keurmerkhouder noemen. Vivent toont met het keurmerk aan dat de cliënten tevreden zijn. Dat we de prestaties voor deze cliënten blijven verbeteren. En dat we optimale zorg bieden.

Zorg

Manager Zorg en Behandeling Stefan Vos is trots: “Kattenbosch en Dagbehandeling JMD zijn met een fantastisch resultaat wederom voor de PREZO-audit geslaagd. Een geweldige prestatie! Dank aan alle collega’s die hieraan hebben bijgedragen.”

Aantoonbaar goede zorg

PREZO staat voor PREstaties in de Zorg. Het keurmerk kijkt naar wat organisaties en zorgprofessionals in de praktijk aan cliënten bieden. Ze toetsen bovendien of dit bijdraagt aan de ervaringen van cliënten. Door het behalen van het keurmerk biedt Vivent dus aantoonbaar goede zorg voor jonge mensen met dementie

In de praktijk

En hoe zie je dat terug in de praktijk? Coördinerend verpleegkundige Marielle Rooijakkers: “Je ziet dat onder andere in ons uitgebreide activiteitenaanbod en de aandacht die wij hebben voor welzijn. We hebben een dagprogramma en kijken daarbij naar wat mensen willen en kunnen. Dan is er veel mogelijk! We kennen onze bewoners, weten wat ze wel en niet willen. Daardoor kunnen we zorg op maat leveren. Dat maakt het werk zo leuk. Maar ook de familie van de bewoner is bij ons in beeld. Dat contact vinden we heel belangrijk. Zij zijn altijd welkom en we organiseren speciale partner- en familiebijeenkomsten.”

Over Prezo

PREZO Dementie op jonge leeftijd is in 2017 ontwikkeld door Perspekt, in opdracht van het Kenniscentum Dementie op Jonge Leeftijd. Het is een werk- en denkmodel, gebaseerd op de landelijke Zorgstandaard Dementie op jonge leeftijd (2015). Het model schrijft niet voor hoe het moet, maar geeft handvatten hoe het kán. Centraal staan hierbij de cliënten.