Verpleeghuis bij NAH

Als u door uw hersenletsel niet meer thuis kunt wonen, kunt u in een verpleeghuis van Vivent komen wonen. Onze professionals geven u gespecialiseerde behandeling en zorg, zodat u zo zelfstandig mogelijk kunt blijven functioneren.

NAH verpleeghuis

Vivent Mariaoord ligt middenin natuurgebied Hooge Heide, aan de rand van Rosmalen. In onze woningen Sprokkelbosch en ’t Ven bieden we specialistische zorg aan 41 mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Voordat u naar ons verhuist, komen we eerst bij u op huisbezoek. We bespreken dan wat u belangrijk vindt in uw verpleging, verzorging en behandeling. Ook horen we graag welke interesses u heeft en welke activiteiten u leuk vindt. Op basis daarvan bepalen we samen welke woning het beste bij u past.

Heeft u door uw hersenletsel moeite met het verwerken van informatie, en heeft u last van stemmingswisselingen en gedragsveranderingen? Dan heeft u het meeste baat bij de structurerende leefomgeving van Sprokkelbosch. Bent u nog wel in staat enigszins zelfstandig te functioneren? Dan past de stimulerende leefomgeving van ’t Ven beter bij u. Welke woonomgeving het ook wordt, onze zorgprofessionals zorgen ervoor dat u zich bij ons zo thuis mogelijk voelt.

’t Ven

Afdeling ’t Ven bestaat uit zeven appartementen met een eigen woonkamer, slaapkamer en sanitaire ruimte. Daarnaast zijn er vier woon-/slaapkamers met gedeelde sanitaire voorzieningen voor twee bewoners. Als u komt wonen op afdeling ’t Ven, krijgt u altijd eerst een woon-/slaapkamer toegewezen. Later kunt u doorstromen naar een van de appartementen. De afdeling heeft tevens een ruime gezamenlijke woonkamer.

Sprokkelbos

Sprokkelbosch biedt plaats aan dertig mensen met NAH. Er zijn drie woonunits voor elk tien bewoners. Elke woonunit heeft een huiskamer, keuken en terras voor gezamenlijk gebruik. Iedere bewoner heeft een eigen eenpersoonskamer, de sanitaire ruimte wordt gedeeld met de bewoner van de aangrenzende kamer.

Dit is afdeling Sprokkelbosch

Bekijk onze video (1:57)

Vast behandelteam

Aan uw woning is een vast team van behandelaars verbonden, die specialistische kennis hebben van niet-aangeboren hersenletsel. Het team bestaat uit een specialist ouderengeneeskunde, logopedist, diëtist, ergotherapeut, fysiotherapeut, bewegingsagoog, psycholoog en geestelijk verzorgende. Samen met u maken zij een behandelplan, zodat u zo zelfstandig mogelijk kunt blijven functioneren.

Dagprogramma

In overleg met u stellen we een dagprogramma voor u op, dat bestaat uit verschillende therapieën en/of activiteiten die aansluiten bij uw wensen en behoeftes. Er worden zowel groeps- als individuele activiteiten aangeboden. Deze worden uitgevoerd door professionals en vrijwilligers.

Betrokkenheid van mantelzorgers

Een verhuizing naar Vivent is een enorme stap; zowel voor u als voor uw naasten. U moet een nieuwe manier vinden om uw relatie vorm te geven, onze medewerkers ondersteunen u daar graag bij. We vinden het belangrijk dat u zich welkom en comfortabel voelt. U en uw naasten zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan activiteiten in de woningen. Daarnaast hebben wij uw familie nodig om u goed te leren kennen, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat u zich goed voelt. We blijven dan ook graag in gesprek.

Wie betaalt deze zorg?

Om in aanmerking te komen voor één van de woonvormen voor NAH, heeft u een passende zorgindicatie nodig. De zorgbemiddelaar van Vivent kan u helpen bij het aanvragen van deze indicatie. Als dat nodig of wenselijk is, plaatsen we u op de wachtlijst. Bent u zich aan het oriënteren op thuisbegeleiding, dagbehandeling, logeermogelijkheden, een appartement ’t Ven of een kamer in Sprokkelbosch? Dan nodigen we u graag uit voor een rondleiding.

Als u permanent bij Vivent komt wonen, wordt dit gedeeltelijk vergoed vanuit de Wet Langdurige Zorg (Wlz). Daarnaast betaalt u een eigen bijdrage, die afhankelijk is van uw inkomen en vermogen. Deze eigen bijdrage wordt geïncasseerd door het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Wilt u weten wat de hoogte van uw eigen bijdrage wordt? Neem dan contact op met het CAK, via www.hetcak.nl of 0800-0087.

Wilt u meer informatie?

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met Vivent. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur via 088 – 163 70 00 en info@vivent.nl.

Bestanden

Wilt u meer informatie over Vivent NAH? Download folder